Tak jestli se ptáš jako na prevenci a ještě je doma nemáte, tak v lékárnách mají nějaké preventivní spreje. My používali Quit Nits. A hlavně u dlouhých vlasů stahovat k hlavě (ne rozpuštěné) a každý den kontrolovat, aby se to případně podchytilo včas. Já na to dceři přišla až když měla hnid plnou hlavu, fakt stovky. Na vši pak pomohl Difusil H forte, ale hnidy jsem ručně vytahávala ještě tak tři dny (každý den cca 3 hodiny, což je po příchodu z práce činnost tak akorát, než se jde spát).
Žehlička na vlasy nám nepomohla. Hnidy tam zůstávaly pořád. A stejně jsou tak blízko u hlavy (ty živý hnidy), že se tam ani ta žehlička dát nedá. Kupovala jsem jí jen kvůli tomu, nechcete jí někdo? Mě doma překáží.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.