Myslim, ze zivot s postizenim (hluchota, vozicek, ...) je neco jineho nez "zakladni zivotni funkce". Kdybych vedela, ze budu zavisla uplne stoprocentne na sveho partnera (myslim rodice, manzela, kohokoliv, kdo by se o mne 24 hodin staral), tak bych ty zivotni funkce (nevidim, neslysim, nejim - proc tady byt? ) nechtela. Jenze, ja jsem dospela, "uzila jsem si" zivota. Ja nevim, jestli bych dokazala ve stejne situaci nechat odejit svoje dite. U me by asi hral velkou roli nazor - ja se o nej postaram, ale co kdyz se neco stane se mnou? Muzu ocekavat, ze se jeho sourozenci postaraji? Mam pravo to od nich ocekavat? Co je nejlepsi pro moje dite - ne pro me, mamu co se drzi jiskricky nadeje, ale pro toho clovicka... Ale jak jsem uz psala - toto neni tema teto diskuse. Daniela udelala rozhodnuti, zvlada se starat o Leonku i Lukaska a resi uplne jiny problem - ma otec platit vyssi alimenty, kdyz dite onemocni. Otazka zni - ma se okolnost onemocneni odrazit na tom, zda otec zaplati vice ci nikoliv?
A vubec nejpalcivejsi otazka zni - jak to, ze clovek, co ublizi miminku, beha na svobode a vubec za svuj trest neplati????
Předchozí