Přidat odpověď
Mám právě šestnástiletou dceru a po pravdě - kdyby mi oznámila, že je těhotná, nevím, jak bych se s tím smiřovala, byl by to šok, to se nemůžeš rodičům divit. Když tak o tom přemýšlím, tak bych jí do interupce nejspíš nenutila, ale uvažovala bych o tom, že bych zůstala místo ní na mateřské a ona by dál chodila do školy. Tahle eventualita je taky možná. Dceru bych do interupce nenutila z toho důvodu, že pokud sama tuhle možnost nechce, tak by mi to mohla celý život vyčítat a sama by se s tím nemusela vyrovnat.
Pár případu jako je ten váš znám, jak ty páry dopadly vím jen částečně, protože už bydlím někde úplně jinde. Jeden pár je tady odsud a ty jsou stále spolu, už 17 let, mají další dítě a jsou to fajn lidi. Ona otěhotněla taky v 16 letech, jemu bylo 19 let. Hodně jim pomohli oboje rodiče a musím dodat, že to ani v těch 16 letech nebyli takový ty vychechtaný puberťáci, ale byli duševně na svůj věk dopředu, to určitě hrálo taky velkou roli. Ona se dokonce i po porodu vyučila a později si ještě doděla další vzdělání. Měli to těžký, ale zvládli to.
Držím ti palce!
Předchozí