Přidat odpověď
Všem hezkou neděli.
Svůj dotaz směřuji především na maminky samoživitelky. Ráda bych se zeptala, jak jste řešily bydlení. Žiji s osmiletým synem u prarodičů v RD, máme zde jednu místnost. Koupelnu, wc a kuchyň používáme společně s mým otcem. Ale situace už je neúnosná, otec mi dělá naschvály, větrá v koupelně, aby tam byla zima a nemohli jsme se koupat, vyhazuje mě z kuchyně, bere mi jídlo, mnohokrát mi vzal i peníze. Prarodiče s tím nic nechtějí dělat, děda se bojí, že když to začne řešit, babička se sesype. Otec je její jediný syn. Ona si uvědomuje, že nás zde VŠECHNY terorizuje, rozkazuje i rodičům a dělá jim naschvály, ale asi nemá už sílu to řešit. Já už ale dál nemůžu. Špatně spím, bojím se jít uvařit, vždy je z toho obrovská hádka, otec je gambler a asi psychicky nemocný, někdy 5x denně stírá celý dům, je zlý na syna, nadává mu, ať si někde sedne a nehejbe se, jinak že prý nadělá bordel. Prostě je to nesnesitelné. Nemůžu se na nic soustředit, jen na to, co zase bude doma. Měsíčně dám dohromady cca 11.000, víc určitě ne, z toho samozřejmě platím školní výdaje, stravu, telefon, kroužky, ošacení...hledám lepší práci, ale zatím se nedaří. Jak jste řešily Vy, svobodné maminky situaci s bydlením? Moje kolegyně v práci je taky sama s dítětem a sociálka jí na všechno přispívá, ale ona byt dostala od rodičů. Mám šanci nějak řešit svou situaci? Už jsem tak na nervy, že si říkám, že bych byla schopná ho zabít. Všem děkuji za sebemenší radu, co mohu dělat.
Předchozí