Dee Dee, koukala jsem včera, jak se má Mili a co píše nového a nějak jsem narazila na tvůj příspěvek, takže už vím, oč jde.
Jsem ráda, že otevřeně píšeš, co prožíváš, protože s dětma a rodičema ve zdravotnictví pracuju.
Ano, jsou indikace z vitálních nebo jiných důvodů, ale naší náplní práce není podsouvat rodičům řešení, ale pravdivě informovat o možných nastavších problémech. I v dnešní době postmoderní, by ovšem měla existovat možnost rozhodnout se donosit, porodit a pečovat o dítě s VVV, popřípadě nechat dítě důstojně zemřít a milovat ho každičkou minutu a hodinku. Realita je ovšem jiná. Žádoucí jsou statistiky s nízkou novoroz. mortalitou a následnou morbiditou. Naše zem je ve světě na třetí příčce. Vede Japonsko a severské země. Je to obrovský úspěch, který nám závidí západ. Otázka je, jestli je to optimální a co to do budoucna přinese.
Když tedy o mě napíšeš, že "Je vidět,že jsi se dovzdělala,aby jsi brojila proti potratům"....co si myslím osobně, může být každému jedno. V práci musím být profik a nepodsouvat