Přidat odpověď
Já si nemyslím, že by 16letá potřebovala té úpomoci o tolik víc, jak jsem psala - mám švagrovou, které je přes 30, má vysokou, jenže si kromě MD chtěla i užívat a ateĎ chce chodit do práce (opravdu nemusela ještě jít, malá je často nemocná, příjmy mají několikanásobně vyšší než my), a moje maminka jim hlídá klidně 2-3x za týden a druhá babička to stejný, takže tam opravdu pomáhají moc.
Zato Petulka (obecně, 16letá, která se dostala do těchto potíží vlastní vinou a chce dokázat, že se postará a zvládne to) může mít individuální plán a chodit do školy třeba 1x za týdne a pak jednou za pololetí týden nebo dva ke zkouškám, ale to tak mají i ty, co studují dálkově vysokou při mateřské a těch je taky plno.
Navíc tady je přítel, který pracuje na směny a babička, která by třeba pomohlka a už stačí pomoc maminky třeba 1x za dva týdny
s tím moudřením - já jsem se do této situace v 16 dostat nemohla, protože jsem ještě nevěděla, co je to sex... teda jo, vysoce teoreticky :) a ješě mi to pár let vydrželo, ale vím, že kdyby se to náhodou stalo (asi jako neposkvrněný početí), tak bych to zvládla, prostě každý jsme nastavený jinak. A stejně jako jsem odmítla pomoc mé maminky jako dospělá, odmítala bych ji i tenkrát, co nejvíc by to odmítat šlo, bylo mi 19, když se situace změnila a kdybych otěhotněla hned, tak bych zvládla i tu vysokou, a rozhodně bych si nenechala nikým vymuvit, že dítě chci, pokud bych to já necítila jinak.
Ale já jsem možná extrémně tvrdohlavá a cílevědomá a navíc odmítám z principu jakoukoliv pomoc :)
ale je to dost blbá vlastnost :)))))
Předchozí