Binturong, já jsem si nikdy nevšimla, že by tu někdo odsuzoval všechny zdravotníky. Akorát tu dost lidí řeší, že určitá péče je naddimenzovaná, nebo už neodpovídá současnému stavu poznání, ale z různých důvodů (nikoli z důvodu prospěchu pacienta) se na ní lpí, nebo že někdy se dostatečně nepřihlíží k individualitě, případně k poznatkům rodičů, kteří jsou s dítětem 24 hodin denně...
To všecko můžou být objektivní a oprávněný stížnosti. Nebo nemusí, žejo
Na druhou stranu, zas si nemyslím, že je nutný držet hubu a krok a zbaštit každý zákrok a každý doporučení jen proto, že to někdo pravděpodobně myslí dobře. Stejně je to nakonec na rodičích, čemu se podrobí.
Já jsem dítě nenechala očkovat proti TBC a hexu jsem mu nechala odložit. Na druhou stranu, sama jsem vyhledala fyzioterapeuta a Vojtovku jsme cvičili do roka. S příkrmama jsem se zařídila naprosto proti radám praktické doktorky, na druhou stranu jsem neskutečně využívala laktační poradnu v porodnici, a to asi až do tří měsíců syna (docházeli jsme tam). Takže zaplať PB za dostupnou péči, a využívejme ji informovaně a s rozmyslem.
Jinak ještě nesouhlasím, že chladné a neempatické chování lékaře je třeba považovat za normální. Není, naopak je třeba tlačit na to, aby se tak nechoval.