Přidat odpověď
Nevím, zda tato diskuse ještě jede, ani jak jsi se nakonec rozgodla.
Chápu tvou matku, reagovala bych nejspíš podobně, ale já toho občas nakecám... každopádně - když si představím svou dvouletou dceru za nějakých 14 let (jde to ztuha), jak přijde s tím co ty, potrat bych ani neuvedla v možnostech řešení. POkud by ho uvedla ona, sedly bysme si a probraly všechna pro a proti, konečné rozhodnutí by bylo na ní.
Ne, necítím žádnou potřebu vychovávat děti svých dětí, ať jim bude při otěhotnění 15 nebo 35. Tady na Rodině je kupa starých harcovnic, které bez hlídacích babiček ani k doktorovi nedojdou a očr se stává noční můrou, ale mají spoustu filosofického materiálu k debatám o nezodpovědnosti náctiletých, které ubohým čtyřicetiletým babičkám chtějí hodit dítě na krk a znemožnit jim cestování. Úsměvné.
Zakladatelka není plnoletá, takže má pochopitelně jistá práva ohledně finanční výpomoci od svých rodičů, bez ohledu na to, zda ti s jejím pojetím života souhlasí či ne.
V této chvíli má i přítele, který stejně jako ona dítě chce, a zda bude vzorným otcem i za 5 let není potřeba řešit, protože to jsem nevěděla ani já o 10 let později než zakladatelka. A vzhledem k množství témat v Nevěrách a opuštěných manželkách, kde opravdu nefigurují náctileté, ale staré zkušené harcovnice, sesypané a které neví kam jí, opět úsměvné.
Zakladatelka nejen že si může s individuálem dodělat maturitu, ale klidně i vysokou, dítěti už budou 3 roky a tak nějak jsem slyšela, že děti chodí i do školky a to na 3x delší dobu, než kolik jsem já denně odseděla na přednáškách na vysoké. A mám ji. Když vezmu, kolik času jsem na VŠ proflákala a propařila, a stihla kluky, chlast, školu i brigádu, která mě uživila, tak si spočtěte, zda by se tam místo chlapů a chlastu nevešlo časově dítě. Vešlo a s přehledem.
Matce bych ona slova odpustila (já své musela odpusti i horší).
Rozhodni se sama. Jde to zvládnout i nezvládnout. Vzhledem ke svému věku máš větší pravděpodobnost to nezvládnout, ale... pravděpodobnost je jen číslo, které konkrétně o tobě nic vypovídat nemusí.
Já bych v tvém věku neotěhotněla, protože jsem byla dítě nepolíbené, a kdyby ano, na interupci bych šla (nějak pokoutně, protože moje matka by mi to naopak nedovolila). V tom věku jsem ale měla obecně úplně jiné představy o životě a hodnotách. Své dceři předám ty svoje dnešní včetně toho, že to bude její zodpovědnost a starost, já ji ale do zadele nekopnu, a to ani kdyby provedla horší věci.
Předchozí