Přidat odpověď
To souhlasím, rychlost na dálnici je jen 130 a to je málo, ty dnešní auta jezdí běžně daleko víc. co se týká jízdy mimo obec, jsou silnice, kde se taky jezdí 150 a jiné, kde jedeš 50 a jseš ráda že nevyletíš v zatáčce. škoda, že lidé v čr mají takovou zvláštní mentalitu, že nedovedou často přizpůsobit rychlost své jízdy okolnostem ( na co mám já, na co má auto, jaká je silnice, provoz, přes den, přes noc, atd...), mohli bychom mít daleko vyšší rychlosti na silnicích. jenže tady když nalepíš značku povolených 160, tak se to bude snažit dodržet i 20letej mladík ve stodváce. Rychlá jízda není nebezpečná. Nebezpečná je nepřiměřená rychlost (okolnostem) - od toho se jí taky říká nepřiměřená, dále předjíždění ať už moje nebo mě někým, jet daleko rychleji nebo pomaleji než ostatní (souvisí s předjížděním - miluju důchodce co jedou o 40 km/h pomaleji než ostatní a ještě jsou pyšní jak jedou bezpečně a ono je to přitom naopak, protože je všichni předjíždějí) a podobné věci, telefonování, a jak tu někdo psal, že povinné poutání je zbytečnost - kolik lidí by nepřipoutalo děti, kdyby to nebylo povinné, nejde jen o řidiče.
Předchozí