Přidat odpověď
Ivčo,
ještě něco: člověk se leckdy až skrze své dítě podívá na své rodiče jinýma očima. Já jsem například zjistila, že bych nikdy nebyla schopná vychovávat dceru stejně jako moje matka mě. Moje matka byla vždycky zaměřená hlavně na sebe, jak působí na okolí, snažila se dělat dokonalejší než byla a dítě bylo taky něco jako "módní doplněk". Jakmile měla pocit, že nejsem dokonalá, bylo zle - rovnou mě brala jako "trdlo k ničemu, které se akorát dobře učí". Celý život kvůli tomu zápasím s nízkým sebevědomím.
Ivčo, tvoji rodiče se možná chovali stejně k tobě jako k dítěti, ale teď to citlivěji vnímáš. Jinak - mě i moji sestru prakticky vypiplaly babičky, ale o generaci dál už se to neposunulo. Možná právě proto, že máma měla o děti postaráno ze strany babiček, nenaučila se vůbec vztahu k dětem všeobecně. Jo a když tam vnučka přijde, je vždy zhodnoceno, jak je oblečena (to je nejdůležitější), protože by je lidi pomluvili... Nejhorší módní prohřešek jsou šaty s nabíranými rukávy, ty jsou přece beznadějně OUT !!!! Co na tom, že ty šaty dcera miluje a chce je nosit..
Předchozí