Přidat odpověď
Ahoj všem,
dostala jsem se v práci do opravdu blbé situace. Ve firmě pracuju skoro 2 roky,teď jsem v 5. měs. těhotenství a koncem února bych měla jít na mateřskou. Práce je to dobrá, i když poměrně náročná a zodpovědná a občas pěkný psycho, ale baví mě. A co se nestalo:
Během minulého týdne jsem udělala tři malé chyby ve vyhodnocení nějakých zpráv z venku. Opravdu to nebylo nic zásadního, bohužel pro firmu mohla mít jedna z těch chyb dost nepříjemné důsledky. Inu, proto to po sobě posílám dalším dvěma až třem lidem, aby se na to taky podívali, zhodnotili, zda mi něco neuniklo a podle toho se zařídili... což jsem udělala, chyby byly odhaleny a patřičně mi omláceny o čumák. Proč k chybám došlo - jednak se mi tahle část práce trochu zajídá, navíc je to už rutina, takže jsem tomu nejspíš nevěnovala pozornost, jakou si to zasloužilo. Druhak mi v kanclu nešlo už týden topení (což jsem nahlásila), já tam seděla v 18 st. Celsia v bundě s nudlí u nosu notně nastydlá doufajíc, že snad už to konečně přijdou opravit. Nepřišli. Zvažovala jsem neschopenku, jenže jsem se před 3 týdny z jedné vrátila, říkala jsem si, že to dám, jen když tam bude teplo...nebylo mi dobře, ale k vlastní škodě jsem byla tvrďák a držela se. Měla jsem to zabalit a bylo by po problému.
Důsledek chyb byl ten, že mi ředitel zakázal přístup do PC, zrušil uživatelský účet, zakázal přístup do firemního mailu. To mi ovšem gentlemansky neřekl. Od středy jsem měla pracovat z domova, zbytek firmy odjel na celofiremní školení, ve středu mi přestal fungovat mail, tak jsem prudila všechny kolegy, co se děje, ti dělali mrtvýho brouka, ředitel nebral telefon. Ve čtvrtek jsem jela do práce, zda to nerozchodím odtamtud, nerozchodila, naopak jsem se už ani nepřihlásila do windows. Díky čemuž jsem nesplnila jednu věc, kterou jsem splnit měla - prostě to nešlo.
Včera večer jsem se konečně dovolala řediteli s dotazem, co to má být. A bylo mi vysvětleno, že ve mně ztratil důvěru a že mé další působení ve firmě probereme v pondělí. Nicméně přislíbil, že uživatelský účet mi nechá obnovit, abych mohla dnes do 6,00 ráno splnit to, co jsem měla. Jenže to neudělal - uživ. účet stále nefunguje. Pojistila jsem se mailem, kde mu to sděluji, že neplním a proč, poslala jsem si ho v kopii na svůj mail pro případný spor.
Opravdu nevím, co si o tom mám myslet. Ještě před 14 dny jsem poslouchala, jak si mé práce váží a je si vědom... atd.atd. kecy, a teď tohle. Pokud bych vykazovala vysokou chybovost standardně, budiž (i když způsob řešení je opravdu podivný). Nevykazuju. Byly to první chyby po hooodně dlouhé době. Kdybych neplnila povinnosti, budiž. Plním. Chyby přece dělá každý, a že se mi povedly hned tři je blbá náhoda, ale stane se...ale to nechci hodnotit.
Chci se zeptat, pokud je tu nějaký právník, co by teď bylo pro mě nejvhodnější (myslím z pracovně-právního, ne osobního hlediska) - odejít na prac. neschopnost a pak rovnou na RD? Podepsat výpověď dohodou s odstupným? Čekat, až si najdou něco, zač mě vyhodit bez odstupného?
Samozřejmě musím počkat na výsledek pondělního dýchánku, ale předpokládám, že mi bude nabídnuta výpověď dohodou, kterou samozřejmě nehodlám přijmout. Na hrubé porušení pracovní kázně to taky nevidím, navíc těhuli snad ani z tohoto důvodu vyhodit nemůžou (resp. můžou, ale s 2 měsíční výpovědní dobou)???
Jsem fakt v koncích. Nějaké nápady?
Díky všem.
Předchozí