Přidat odpověď
Obdivuji maminky, které mají sílu na látkové pleny. Ale nemůže to být třeba nevhodným pracím práškem nebo nedostatečným mácháním? Naše mimi měli atopický ekzém, prala jsem prádlo s předpírkou na 90C a po 45min máchání jsem ješte dala jedno 18min máchání navíc a vše jsem žehlila :(. No nic ekologického to rozhodně není. Naštěstí z toho po necelém roce vyrostli. Osvědčil se mi prací prášek Lovela sensitive a jednorázové plenky Fixies (po osatních se osypávali).
Po každém kakání jsme myli vodou, nepoužívali jsme žádnou mycí kosmetiku, ani při velkém koupání (jen občas Syndet, např. od firmy Sebamed). A oblečení jen bavlněné a co nejvíce větrací (pokud máte doma teplo, ideální je jen tričko (ne body) a případně ponožtičky a přikrýt prodyšnou peřinkou nebo pokud ještě používáte - bavlněnou zavinovačku. Hlavně žádné punčocháčky apod.
K promašťování zadečku můžete zkusit mast Calcium pantotenicum od firmy Zentiva. (tahle mast obsahuje dezinfekční látky triclosan a chlorhexidinglukonát, masti stejného jména od jiných firem tyhle složky nemají).
Radím moc to neřešit s pediatrem, ale zajít za nějakým kožním lékařem, nejlépe v nějaké větší nemocnici.
Předchozí