Já bych k tomu taky něco napsala. Jsem přesvědčená o tom, že život je jedna dlouhá přímka, která začíná v bodě početí, končí smrtí.A to proto, že už od začátku dochází k růstu, vývoji - tedy k životu, po narození dochází k dalšímu vývoji a to po celý život až ke smrti. V 6tt už bije například srdíčko. To mě vede k tomu, že tenhle lidský život je vzácný a je třeba ho chránit a přestřihnout násilně tuhle přímku v jakémkoliv bodě, byť skoro na začátku je špatné. Proto nemůžu souhlasit s potratem. Neznamená to, že nemám soucit s matkou, která čeká nechtěné dítě, nebo má spoustu problémů. To vůbec ne. Jen věřím tomu, že s potratem jí naopak další velký problém přibude.Myslím, že kdo má úctu k nenarozeným dětem, má ji samo i pro narozené lidi
, protože jinak by byl skutečný fanatik... Tady mě jednou zaujalo, že jedna pisatelka šla na potrat a všichni ji to schvalovali, "drželi palečky" atd. Ale když se svěřila, že už má po zákroku a čekala zřejmě na trochu soucitu, nikdo už jí neodepsal (kromě dvou "zanícených protipotratářek")