Přidat odpověď
Syn je v sekundě a určitě to bylo dobré rozhodnutí. Ano, je to větší nápor, ale spíše dojížděním a zvýšeným počtem hodin, doma se přípravou rozhodně nepředře, někdy mám dojem, že nedělá nic, někdy toho má nárazově víc, ale já mám tedy o studiu jiné představy. Nicméně pokud to zvládá s relativně dobrými výsledky takto, je to jeho věc. On není ambiciozní a jedničky nepotřebuje, kvalitní znalosti a vědomosti mu škola přináší i takto a to je důležitější než známky. Na rodičáku od rodičů teda slýchám, že se jejich děti učí daleko víc, ovšem na výsledcích to u většiny vidět není. Problém je taky v tom, že si ještě nezvykl, že by se měl nějak na hodiny připravovat a kdyby zůstal na základce, pravděpodobně by to nepovažoval za nutné až do devítky.
Takže: pokud má dítě na prvním stupni výborné výsledky s minimální námahou a je samostatné, je osmileté gymnázium určitě na místě. Značné rozdíly v nárocích jsou ale taky mezi jednotlivými gymnázii.
Samozřejmě je pak taky potřeba trochu polevit v nárocích u nás rodičů a nebazírovat na jedničkách.
Předchozí