Přidat odpověď
Hilly, Orionko a další, to mě tedy neděste...jak to tady čtu, nahlodává mě to, jestli na plánovanou sekci zvolit HB nebo Jihlavu. Byla jsem 100% rozhodnutá jít opět do HB, ale teď jsem fakt načatá. Z Jihlavy mi na dotaz k péči o dítě po sekci primář odpověděl toto:
"Po většině císařských řezech je na našem oddělení novorozenec ihned po ošetření pediatrem ukázán matce a pokud to okolnosti dovolí je předán otci, který je zpravidla (pokud projeví zájem) přítomen produ své ženy. Po ukončení císařského řezu je nedělka převezena na 1 - 2 hod na zotavovací pokoj oddělení šestinedělí. Pokud to stav novorozence dovolí je umístěn v postýlce vedle atak, aby byl navozen co nejbližší kontakt matka dítě. Po uplynutí této doby je nedělka s novorozence přeložena na standardní nebo nadstandardní pokoj roaming in. Pobyt matky a dítěte po nekomplikovaném porodu císařským řezem je cca 5 dní."
Tak teď mám dilema - jít do klokánkování u táty v HB, ale pak být delší dobu bez dítěte (bylo to tak i u mě při posledním porodu, ale já byla nesmírně vděčná za ty klokany, při předchozích dvou porodech jsem neměla nic). A nebo tahle varianta v Jihlavě (klokánky tam asi nedělají, ale možná by to šlo domluvit), a mít dítě na dosah, i když ne na těle.
Předchozí