| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já bych doporučila přečíst něco z knížek o respektu. V Čechách: Respektovat a být respektován, v zahraničí http://knihy.abz.cz/prodej/jak-mluvit-aby-nas-deti-poslouchaly-jak-naslouchat-aby-nam-deti-duverovaly, originál teď přesně nevím, tak si vyhledej autorky.
Je tam hodně rad a i když se ti nebude líbit co píše, sem tam něco použiješ a fungovat bude a sem tam ne, ale rozhodně to stojí za to. Mám dvouačtvrtleťačku, ale perfektně mluví a je stejný typ. Je hodně orientovaná na "výkon" a aby jí vše šlo a aby byla "dobrá" a je v období vzdoru. Je podobný typ, doma lev a venku sluníčko. Občas nás dokáže taky rozložit celkem slušně, ale opravdu je nutné s dětmi mluvit aby cítili, že jim nerozkazujeme a hodně je poslouchat. Na ní to tedy funguje, ale chce to opravdu se zamyslet nad stylem, jakým k dětem mluvíme. Já si to uvědomila, když začala mluvit s panenkami a předkládala mi "k revizi" moje slova. Někdy jsem se zhrozila jak s ní mluvíme.. ne sprostě, ne zle, ale stále něco zakazujeme a přikazujeme. O tom jsou ty knížky. Jak to říci jinak.
Velmi nutné je poslouchat a ptát se, ale ne stylem: sakra co ti zase je?, ale stylem který je popsán v té knížce. Jde to ztuha a někdy sklouznu k původnímu - zakazuji a přikazuji a křičím, ale vidím, že když si dám tu práci a poslouchám jí, tak často se problémům vyhneme.
Mám stejný problém s tím, že je těžké přijmout ty její emoce, když jsem sama naštvaná, ale opravdu bych řekla, že tím, že se snažím tím je to lepší. Někdo to zatracuje, ale něco na tom je. Jen ne všichni si dají tu práci to zkoušet znovu a znovu. Nefunguje to hned, protože my neumíme mluvit NORMÁLNĚ. Sama si všimni, jak mluví s klukama. Mluví stejně jako ty k ní..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.