Přidat odpověď
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat těch, co podnikají společně s manželem/partnerem jak se z toho nezbláznit.
Je to už asi 2 roky, co jsme začali s mužem podnikat. Odstěhovali jsme se na malou vesnici, já na mateřské, takže jsme se museli sami o sebe postarat. On má pro to docela talent, nápady, já zase měla něco málo do začátku na investice. Začínali jsme hodně pomalu, na hranici uživení, ale jsme skromní a navíc nás to bavilo. Postupem času jsme se tomu začali věnovat víc a víc, pohltilo nás to, prostě klasika. Dneska nás to živí o něco lépe (ale pořád jsme na nějakých průměrných mzdách, to jen taková poznámka, aby to nevypadalo jako že si vyděláváme statisíce) ale taky se tomu musíme více věnovat.
A já najednou zjišťuji, že se sice vezeme v rozjetém vlaku, ale jsou tu velká ALE.
- Mám pocit, že už s partnerem se bavíme jenom o podnikání, jaké jsou objednávky, co udělat, kde inzerovat atd.
- Náš vztah hrozí, že se přesune do kategorie Šéf (on) - podřízený (já)
- Jsme na to jen sami dva, máme dvě hodně malé děti, takže práce kolem nich, do toho pořád nějaké rekostrukce na baráku, kde žijeme
- Podnikáme z domova, takže se mísí kancelář s obývákem. Takže běžně na pozadí hovorů se zákazníky řvou děti.
- už se i někdy začínáme hádat, protože jsem něco třeba neudělala, co on řekl, že by se mělo a že je všechno sám - přitom nevidí, to další, co mám na starosti já.
Dneska přišel muž zase s novým nápadem, co bychom mohli a co si o tom myslím ... Je fakt, že je potřeba pořád něco vymýšlet, konkurence tlačí atd. a že i když jsem spokojená s tím, jak to je teď a že mi stačí ty příjmy, co máme, tak třeba za měsíc to tak být nemusí atd.
Ale mně to štve. Ne že by tý práce bylo tolik. Ale někdy to stres je. Spíš mám strach, že se to odrazí na našem vztahu. Už teď jsme na sebe nervózní (jsme holt 24hodin spolu - naprostý opak dnešního modelu). Když s ním o tom mluvím, tak nechápe, o čem mluvím. Chlapi prostě asi umí oddělit soukromý život od pracovního. Já to neumím. Navíc se tady opravdu jinak neuživíme než podnikáním. Takže je to takový začarovaný kruh.
Zajímaly by mě vaše zkušenosti, jak to probíhá/probíhalo u Vás. Dík.
Předchozí