| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Díky všem za příspěvky....nebyla jsem u PC až te´d a chvíli mi trvalo najít tu původní diskusi. Mně jde primárně o tu babičku, aby to nebylo stejně trapné jako minule. Syn nedělal žádné scény, prostě se rozbrečel, když vybalil ten kobereček a pak už se to vezlo. U nás doma nehrajeme na to, že dostane, co si napíše ježíškovi, tak nějak sonduji, co by si přál a něco z toho pořídám plus další věci, nikdy s tím problém neby i další dárky, co dostane třeba u jiných příbuzných nebyli určitě jeho vysněné, ale asi prostě věděl co s nimi, fixy, autíčko, knížku. Komplikované to je tím, že babička stále opakuje, že to u nich nechal ježíšek a že mu to ježíšek přinesl atp. i když ví, že u nás to takto neřeším, neberu jí to, je to její věc, ale pak je právě hrozně složité (pro mne) reagovat na situaci, kdy ježíšek donesl něco co syn nechtěl (když přeci ježíšek ví, co chce). Syna znám a vím, že kdyby dostal malé autíčko typu angličák, tak bude upřímně rád, radoval se i z obyčejné modelíny, protože si s ní často hraje. To, že dostal auto-kobereček ho fakt překvapilo, babička mu řekla, co si přeje nejvíc od ježíška a ona řekl auto..tak mu řekla, že myslí, že pod stromečkem nějaké bude...no a bylo.....A letos to prostě řeším dopředu. Babičku chápu, vybrala nyní synovi něco dle jeho zájmů tj. lidské tělo, ale tak nějak tuším, že to prostě nebude ono, ty flanelografy znám ze školy, není to na "hraní si",na druhou stranu je to určitě hodnotný a drahý dárek, no ale ráda bych, aby prostě si babička "užila" ten pocit, že vnuk má z dárku radost, teď např. byl šťastný z mikulášského balíčku, co našel u ní za oknem. Přemýšlím prostě jak předejít tomu, aby se neopakovalo to co minule. Jediná cesta u mne vede přes vysvětlení toho, že ten dárek je od babičky a ne od ježíška a bavit se s ním pro mne cíleně o tom, že někdy člověk dostává i dárky, které nečeká a třeba se mu nelíbí a které se časem ukáží, že můžou být fajn. Ty vánoce jsou prostě pro mne komplikované tím, tam je ten prvek "přání", "vyplnění přání" a ještě "ježíšek", u narozenin je to úplně jiné a v pohodě. Mně bylo právě loni babičky hrozně líto, syna taky a prostě to bylo celé na pytel :( Jinak v jednom z příspěvků bylo, což je fakt, že loni čekal to auto...letos mu já nic říkat nebudu a babička snad taky ne...doufám...taky je o rok starší a nebude tak snad "věřit" a bude to více v pohodě..díky všem...bylo to podnětné

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.