Přidat odpověď
Dobré ráno,
dostanu se sem sice až večer, ale ráda si počtu vaše názory.
Poslední dobou se to na Rodině hemží bojem proti čertům. Děti s nimi nestrašit, aby nebyly stresované. Dokonce i tehdy, když vědí, že jde jen o masky. Přijde mi to až přehnané. Ne, že bych chtěla dítě záměrně stresovat, ale něktěré názory zdejších maminek mi přijdou ochranitelské až příliš.
Např. Limai včera psala k tématu odtažení čertem na WC: "já to vidím z hlediska matky,jejíž dítě někdo pro dítě naprosto cizí chytne a odtáhne někam pryč,ať už je to kamkoli. I když je to třeba jenom na ten záchod."
(Nemám nic proti Limai, jen mi ten citát navodil následující myšlenku.)
Napadá mě srovnání třeba s jinou tradicí - velikonoční pomlázkou. Nemyslíte, že ta může být pro některé taky stresující?
Milé maminky, chráníte své dcerky i před touto potupou, násilím, stresem? Nebo to berete jen jako legraci, nechat ji někým vyplatit? Byť jen symbolicky? Je normální nechat se vyplácet? Co to udělá s jejich sebevědomím? Přiznejme si, že ne všichni vyplácejí jen symbolicky.
Takže parafráze výroku Limai - "vidím to jako matka, které někdo bije její dítě, ať už je to kdokoli a i když je to jen kvůli tradici."
A maminky hochů, učíte své synky, co je to pomlázka a posíláte (pouštíte) je vyplatit spolužačky a kamarádky? Je normální je učit bít ostatní?
Jsem zvědavá, co se večer dočtu.
Předchozí