Fatale...ale ze to nebylo jednoduche
..on clovek musi byt fakt az tvrdy...kdyz dite odmitalo mluvit nemecky a zacalo cesky, a ty jako matka proste nemecky reknes, ze cesky nerozumis a ze kdyz neco chce, musi to rict nemecky.....byly to boje...stale udrzujes jazyky podle toho, v jakem prostredi zrovna jsi....ale mela nekolik vyhod...jako 4leta zila v portugalsku, kde se da se rict naucila portugalsky a tu pak jen doplnila spanelstinou ve skole. Je to hodne podobne.....a kdyz jsem zacali jezdit do italie /bylo ji asu 12/, sama si koupila nejake knihy a ucila se italsky. Malem me miglo, kdyz najednou v italii zacala s lidma mluvit italsky a jelikoz jsem mela zname italy /bylo to nase partnerske mesto/, mohla procvicovat i s rodilyma mluvcima..... nakonec tu italstinu jeste mela ve skole na stredni
...souhra nahod...no a AJ zacala ve 3 tride /chtela/, taky jsem ji v 15 pustila do anglie na vylet, jela s kamaradkou...ale zase mela vyhodu...miluje ji ma teta, americanka zijici v cechach co neumi cesky, takze byly dost spolu a podle tety ma vybornou anglictinu....takze zase nahoda.....no, vim, ze to u male budu podporovat taky, opravdu to stoji za to....momentalne premyslim o tete a anglictine. NJ a CJ ma uz da se rict zvladnutou.
jeste Fed....filmy jsou dobre, ale jen poslech nestaci.....je dobre po filmu i danny film stejnym jazykem rozebrat