| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak tady je pokračování našeho rodinného trápení, kdy se manžel-řidič dostal do situace, že ho zaměstnavatel nutí podepsat formulaci
"Upozorňuji řidiče, že při porušení nařízení a následnému udělení
pokuty dopravci, bude pokuta přeúčtována řidiči v plné výši." (Jedná se o nějakých 100-500 tisíc pokuty)
Konzultovala jsem situaci kromě vzdělaných známých i s právníkem Inspekce práce, který mi sdělil, že podepsat samozřejmě nemůže, že když podepíše, bude plnění právně závazné. Od té doby byl něklikrát na manžela vyvíjen silný nátlak aby podepsal, který přerostl v otevřenou šikanu. Nakonec tento týden obdrdžel dopis, že protože nepodepsal svoji účast na školení, hrubě porušuje pracovné kázeň. Zkusila jsem napsat dopis panu řediteli společnosti, ve kterém jsem ho prosila, aby byla tato věta ze školení vypuštěna, pak že ji manžel podepíše a tím se pokusila o smír. Odpovědí mi byl dopis právníka, že uvedeno formulaci špatně chápu, že je v plně v soouladu se zákoníkem práce a zkrátka jsem pochopila, že je tímto vše - vy víte kde. Máme podat výpověď ihned? Dohodou? Lze do ní uvést pravý důvod, nebo je to naprosto marná snaha?
Jo pro zasmání, ten právník mi doslovně napsal:
"Vámi citovaná věta není vzdáním se ochrany zákoníku práce, ale je upozorněním na to, co může nastat, pokud k porušení dojde. " Mám se smát, nebo brečet ~n~?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.