Přidat odpověď
Já jsem si jednou (nevím jestli před MS nebo po) "zavadila" rukou o prso a poznala, že tam je něco, co by tam asi nemělo být. Po podrobnějším zkoumání jsem si nahmatala bulku v prsu.
Byla jsem z toho docela špatná, ale na nic jsem nečekala, došla jsem si za svým gynekologem, ten mě odkázal na mamografické pracoviště (nebo jak se to jmenuje) - tam jsem hned zavolala, abych se objednala na vyšetření. Uklidnili mě, že v mým věku a s rodinými dispozicemi by to mělo být nejspíš něco neškodného, že to bývá časté (cysty apod.), a objednali mě na prohlídku a ultrazvuk.
Doktorka tam byla opravdu moc milá, prohmátla mi prso, řekla, že to nejspíš bude cysta, poslala mě na ultrazvuk a tam tu cystu (nebo co) potvrdili. Doktorka mi pak ještě řekla, že bych měla mít dítě, že se to tím a kojením většinou spraví. Po pár letech jsem měla dítě, a po skončení kojení jsem tam šla zas na kontrolu a - už je to ok. Na kontroly tam ale teď chodím pravidelně.
jinak - prsa se mají prohmatávat těsně po skončení MS, protože jsou obvykle měkčí a lépe tak zachytíš něco neobvyklého - takhle to aspoň bylo napsané na tom plakátu v čekárně mam. poradny.
jo, a ještě mi doktorka říkala, že nemám jíst moc čokoládu a pít černý čaj, protože v tom je nějaká látka, která na ty cysty a podobné útvary má vliv.
Každopádně - být tebou - bych vůbec na nic nečekala!
Předchozí