| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zajímalo by mě, dává vám váš zaměstnavatel vánoční prémie? A v jaké asi výši? Ve výši platu, třeba polovina platu, nebo jen symbolická částka?
Jedná se mi o práci v soukromém sektoru.

Jde mi o to, že můj manžel je zaměstnán u stejné firmy 9 let. Po celou dobu dostávají jen symbolickou částku. Např. 1 tis. korun. Asi poslední tři roky nosí ještě nějaké reklamní předměty, o které opravdu nestojíme.
Prémie se nám hodily, zaplatil se z toho stromeček, kapr... Peněz nemáme moc. I letos jsem s tou částkou tak nějak počítala. Ale manžel ji chce odmítnout, stejně tak i někteří jeho kolegové. Že jim ta tisícovka příjde jako výsměch.
Nezlobím se za to na něj a už s tím bohužel v rozpočtu i počítám. I když mi tím udělá trochu čáru přes rozpočet, zas to letos máme napjaté a i ta tisícovka by se mi hodila.

Já jsem dřív byla i za ní ráda a brala to, že se to tak dává (ikdyž je pravda, že já v práci vydělávala míň než manžel a prémie jsem měla tak 1/3 platu), ale teď jsem asi od dvou známých slyšela, že dostávají mnohem víc.

Nepočítám, že by to nějak zabralo, že by na ten popud dostali peněz víc, takže vím, že o to příjdeme, ale on chce dát zaměstnavateli najevo, že si z toho na zadek nesedne. Protože zaměstnavatel to bere tak, jako že jim dává kdoví kolik.

Je tam devět let, je to malý podnik do 10 zaměstnanců.

Tak mě jen napadlo, jak to je jinde. A co vy? Zkusily(i) byste se ozvat? Nebo mu to mám zkusit vymluvit.
(On už i váhal, když viděl, jak to máme napjaté)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.