Díky moc všem za názory! Já si jen říkám, jak to, že v zahraničí je bydlení v pronajatém naprosto běžné a bydlí tak i lidi, kteří by třeba na hypo dosáhli...Není zvláštní ta naše touha něco vlastnit?? My teď mám etaky hypo, ale domek byl velmi levný (dáno sice krásnou, ale docela špatně dopravně dostupnou vesnicí-málo busů, docela nebezpečná silnice sem),takže nás měsíční splátky hypo přijdou o dost levněji, než kdybychom platili pronájem. ALE...chceme se přestěhovat buďto do 10km vzdáleného malého města anebo do vesnice blíž k tomu městu, kam teď děti vozíme do školy a školky (nechtěli jsme je dát do místní školy) a spočítala jsem si, že v obou těchto lokalitách už vyjde pronájem výrazně líp, než hypo....Že třeba byty, které se prodávají za 3 miliony se pronajímají za 8 tisíc měsíčně (bez energií)...Čili člověk každý měsíc ušetří cca 10 tisíc (když počítám, že kromě hypo je v bytě potřeba platit ještě společné poplatky do fondu oprav apod.)....No a taky nevíme, jestli tu zůstaneme na věky, záleží, kde seženu po rodičovské práci...Na hypo bychom dosáhli vcelku vysokou (manžel je lékař, což samo o sobě banka posuzuje dobře), nicméně moc se mi nechce se tak moc zadlužovat....Zatím paltíme hypo 5tisíc měsíčně, což mi přijde pohoda, nad 10 už mi to ale přijde moc
....Tak nevím
....