| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Marti,
do Hurbanky chodí děti zdravé i s nějakou poruchou nebo postižením a je tam speciální třída pro vážněji tělesně postižené děti.
Díky této specializaci má ta školka určitá specifika. Třídy jsou věkově smíšené, ale jsou trochu členěné podle druhu vady, kterou dítě má, ať už jde o poruchy řeči, pohybu, dýchací potíže nebo má speciální stravu. Samozřejmě tam chodí i děti bez jakéhokoliv postižení.
Ve školce je k dispozici bazén, sauna, rehabilitace, logoped, speciální pedagog a psycholog, děti chodí do bazénu, cvičí a mají různé druhy rehabilitací (dechová cvičení s flétnou, míčkové masáže apod.) v rámci běžného programu. Našim dětem (zejména předčasně narozeným dvojčatům) to určitě hodně pomohlo, ale nejvíc jsem užila tu logopedii, protože všechny holky bojují nebo bojovaly se sykavkama a na logopedii by stejně musely někam chodit.
Od loňska tam funguje třída, kde je jeden z učitelů anglicky mluvící, do ostatních tříd pak dochází na dvě hodiny v týdnu. Já teda pro učení dětí anglicky v předškolním věku moc nejsem, ale je fakt, že na naší Janičce je to hodně znát, má slušnou slovní zásobu a i výslovnost.
Ale přes všechno tohle jsem si Hurbanku původně nevybrala, holky chodily do Kukučínky a byli jsme tam spokojení. Jenže pak se objevil problém v podobě kluka z rodiny, kde nic nefungovalo. On sám znal jen bití a křik a podobně se choval k ostatním dětem. No a jedna z našich holek je velká cíťa, tak to na ní mělo hodně velký vliv, situace přerůstala v šikanu (ten kluk už si pak cíleně vybíral jen ji, protože se nebránila) a i když se učitelky snažily, moc se s tím dělat nedalo. Kluk byl "spádovej" a tudíž bez vůle rodičů ho nešlo ze školky dostat. Tak jsme museli jít my, Pája se začala počůrávat, do školky odmítala chodit, začala mlátit a týrat tu nejmladší, nedalo se s ní skoro mluvit, na všechno reagovala podrážděně...No a my museli v půlce školního roku hledat dvě místa v jiné školce. Nakonec se nám to podařilo právě jen v Hurbance.
Teď jsem vděčná, nejen za tu logopedii, ale díky speciální pedagožce a psycholožce, které potom s Pájou víc pracovaly a daly ji zase do kupy. No a teď zase řeším nástup do školy u té nejmladší (je narozená v říjnu, do školy půjde v necelých šesti), tak mi přímo ve školce udělali podrobný test školní zralosti (a to opakovaně) a mám od nich papír, že Janička do školy může, aniž bych musela lítat po ped - psy poradnách. S těma je navíc problém, že nechtějí děti do školy dřív pouštět (zato odklady píšou rádi i bez důvodu), takže mi to ušetřilo dost starostí.
Jo a v neposlední řadě, holkám se v té školce opravdu hodně líbilo a líbí, to jen aby to nevyznělo, že dobrá je ta školka jen proto, že mi šetří běhání a starosti ~;) .

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.