| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Budeš se divit, ale i o tomhle psali. Překvapivě uvedli, že než pár rovnou rozdělit, je třeba pracovat s ním. Protože se to na tom "odvrženém" dvojčeti může silně podepsat a děti se mohou naučit to, že jeden může být šťastný pouze na úkor druhého. Pouze cituju ~d~.
Jsou závažné důvody, které jsou vesměs respektovány - zhoršené chování jsou-li děti spolu, to že si trvale pomáhají nad únosnou míru a jedno de fakto "jede" na druhém, které už také sotva stíhá, potom situace, kdy dlouhodobě dvojčata netvoří žádné vztahy s dalšími dětmi. A pak samozřejmě tehdy, když obě děti vyčerpává nadměrná soutěživost. A i pak většina zdrojů (četla jsem jich dnes min. 30-40) doporučuje začít společně a pak případně dělit, ptž při rozdělení a nemožnosti při potížích děti vrátit k sobě je to velmi obtížné po všechny zúčasyněné. A navíc i tak doporučují de fakto "zkusmo", krátkodobě separovat a několik týdnů pečlivě hodnotit a sledovat chování a až pak rozhodnout. Záleží na individualitě - toto jsou pro mě opravdu závažné důvody, o kterých píšu že pak bych to zvážila. Faktem je, že když se ty studie očistily právě od efektu, kdy ty děti šli odděleně už na základě nějaké zkušenosti z rodiny (úmyslně), tak ty výsledky nebyly pro oddělené děti (hlavně MZ) NIKDY lepší. V evropských zemích je separace asi tak v 20%, v UK a USA je to trend, je to víc, ale zpětné studie vykazují, že silou separovaná dvojčata si mnohdy ten pocit oddělení a převálcování okolím (rozhodli o mně za mě) nesou desetiletí. Tzn. vše je o tom, že dá-li tomu někdo přednost, je to OK. Pokud je to nařízené zvenčí a děti se necítí dobře, může nastat u citlivějších stydlivějších dětí období stresu, deprese, pomočování...které přetrvává i za více než rok. Tzn. opatrnost opatrnost opatrnost.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.