Já těsto na vánočku nechávám chystat v pekárně. Po upletení vánočky ji nechávám 40-50 minut kynout buď v troubě nastavené na rozmrazovací funkci přikrytou utěrkou, aby neosychala a nebo u topení. Pak už ji jen pomašluju vejcem s kapkou rumu a posypu mandlovými lupínky a dám do trouby, kterou nepředehřívám, ale pustím pravý horkovzduch a nastavím troubu na 150°C. Potom troubu různě reguluju lehce ubírám, lehce přidávám dle toho, jak to s vánočkou vypadá. Vánočky vypadá vždycky luxusně a krásně naběhne. A POZOR - opravdu se nesmí otevírat trouba ani na trošičku dokud není vánočka zhora aspoň trošku nazlátlá - aspoň takhle mě to učila babička, že jinak kynuté těsto spadne.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.