| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vokounko,

děkuji za názor. Ano, je to naše chyba, že jsme hranice nenastavili dřív, to nikdo netvrdí, ale člověk dělá chyby a má se z nich poučit. A my se poučili, že takhle dál už nechceme fungovat, že nám to zničí rodinu i partnerství. Manžel je z toho vysloveně špatný. Ono to totiž dlouhá léta fungovalo trochu jinak, než teď poslední dobou, prostě teď se to dost výrazně zhoršilo, předtím to bylo o normální výměně názorů a pohodové komunikaci. Když nastávají změny plíživě a pomalu, člověk si v denním kolotoči snadno neuvědomí, že to najednou přerostlo únosnou mez.

Ano, babi nejspíš žije v domnění, že je vše OK. Ale není to tak, že bychom celou dobu mlčeli, manžel i já své výhrady přednášíme, občas se s mámou chytí a zase se to uklidní. Dáváme jí ale také snad dostatečně najevo, že ji máme rádi, oceňujeme její pomoc a vážíme si toho. Nemyslím si, že když jí seberu denní péči o děti a zůstanu velice vděčná za občasnou výpomoc, že by se měla cítit podvedená nebo zneužitá. Urazí se a naštve, to ano, ale slovo jako podvedení bych nepoužila. A jak už jsem tu psala, nechceme udělat radikální řez.

A rozhodnout se žít ve svých 36 letech sám za sebe, mi rozhodně nepřipadá dětinské, ani (jak tady někdo psal) to není puberální třískání dveřmi. Nechám to řešit muže, on tuto debatu rozhýbal, a on je tím hlavním, komu vše vadí. A jedná se o jeho rodiče. Když je konflikt s našima, řeším ho zase já. Přijde mi to přirozené. Vrozená úcta ke starším lidem mi nedovolí říct "Babičko, tohle už jste přehnala", kdežto vlastní mámě jsem schopná říct "Nezlob se, ale tohle ne."

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.