Nevím, jestli ti to k něčemu bude, já chtěla, aby byl víc doma 7 dní a postaral se o vožení starších dětí do školy a vyzvedávání, zajištění nákupů plus pomoc v domácnosti (hlavně vaření) s tím, že nemusí být doma nepřetržitě (podniká). Ale jednalo se o situaci po domácím porodu, kdy jsem byla v podstatě hned fit a neměla jsem problém postarat se o miminko, jen jsem prostě nechtěla dvakrát denně úplně čerstvé novorozeně oblékat a absolvovat s ním běžné pochůzky.
Teď nás čeká podobná situace, akorát ke starším dětem je ještě akční ročák, tak to vidím dost podobně a když si pak na své pochůzky přibere starší dítko, tak to bude úplně vyhovující.
Protože se mnou by se malej doma akorát nudil.
Jinak v našich podmínkách jsem si hlavně musela zakázat vyjádření typu "je mi dobře", "jsem v pohodě", protože to pro něj automaticky znamená, že budu zajišťovat v domácnosti vše jak jindy.
A to ne proto, že by byl necitlivý, ale prostě mu v mozku sepne nějaké spojení a už se to veze.
V praxi si myslím, že vydržíme spolu celodenně tak 4 dny (nejsme na to zvyklí) a já pak budu stejně ráda, že už jde něco dělat.
Ale opravdu hodně záleží na tom, jak se žena cítí, já se chvilku po porodu sama sprchovala.