Ja myslím, že bys měla jít do toho
Chodím ke stejně zaměřené gynekoložce, jen za ní musím dost dojíždět. Na dveřích má napsáno, že nepředepisuje antikoncepci a doporučení na potrat, jiným způsobem svoji víru neprezentuje. Myslím si, že věřící doktor má zažitou úctu k životu a k pacientovi - jako člověku. Výhodou je, že jako čerstvě těhotná nedostanu hned ze začátku otázku, zda je těhotenství chtěné (jedno z mých těhotenství jsen odchodila k normálnímu gynekologovi, ta otázka mě dost překvapila, zvlášť když jsem měla za sebou spontánní potrat), nenutí do tripple testů, ale nechá to na ženě. A zpětně vysvětlí nevýhody antikoncepce a opravdu důkladně je schopna prodiskutovat symptotermální metodu.
Katolický gynekolog nemusí mít jen pacientky katoličky, ale jsou to třeba jen ženy, které nevnímají současnou "vědeckou" medicínu jako jedinou správnou cestu. A chtějí, aby konečné rozhodnutí o svém zdraví a zdraví dítěte bylo na nich, nikoli na lékaři.
Mmch, pokud není ochotna/schopna/ moje gynekoložka splnit nároky pacientky např. na IVF, ochotně ji bez moralizování přepošle do jiné spřátelené ordinace.
Myslím si, že klientek by bylo dost, chce to trochu chytré reklamy a šuškanda udělá svoje.