Přidat odpověď
Já si myslím, že odpoutat pozornost není řešení. Sama jsem vypozorovala na mladší dceři v období kolem 2,5 let, kdy se dost vztekala, tak bylo nejlepší (např. na zahradě), když jsem jí odtáhla za strom a řekla jí, až se vyvzteká, aby přišla. A ona tam skutečně stála asi 5 minut, vztek postupně přecházel a ona pak přišla o 360 stupňů jiná, klidná a jako by se nic nestalo. I nyní, když je jí 6, tak když má vztek, tak jí nechám, nemá cenu ji nějak utěšovat apod., nevšímám se jí, řeknu jí, že to není hezký, když je taková nafrněná, aby přišla, až bude zase hodná. A ona fakt za cca 4-5 minut, někdy trucuje i 10 minut, tak pak přijde a je to zase ta miloučká holčička. Nějak vztek potlačovat nemá cenu, myslím si, že musí proběhnout, postupně slábnout, a když vyšumí, tak zas pokračovat v běžné činnosti. Alespoň u nás to takto funguje. Jinak straší dcera byla úplně jiná, klidná odmalička, poslechla na slovo, taková ta poslušná cácorka. Takže ten vztek u mladší mě dost překvapil, ale jak už jsem psala, u ní musel "proběhnout", vyšumět a pak byl klid. Držím moc palce.
Předchozí