| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

pred ctyrmi lety jsem psala na rodinu prispevek na mou domovskou diskusi...pote byla zalozena nadace "fillthebely", ktera nakonec krachla na faktu, ze z legislativniho hlediska jsem jako non native nesehnala vhodne cleny rady, ale na par cest do kojeneckych ustavu s oblecenim a hrackami to dalo...tady mas ten clanek...ta zena zmizela docela kratce na to...

Tyhle deti potrebuji pomoc ne bile, zdrave dite...na ty jsou fronty (a je to dobre, ale zustava mrky dalsich...)

Adopce na dalku...a take z blizka...AFRIKA NAM UMIRA....
18.1.2007 7:11:46

Ahoj kocky,

tak ja se s vami podelim o story mych poslednich 2 dnu...jsem emocialne vyplivnuta, znechucena a totalone bezradna...

Ja si myslela, ze jsem to videla vsechno...bidu, zebraky, bezdomovce, jak deti tak dospele, deti zebrajicic, matky s detmi zebrajici, deti spici na semaforech (ostruvcich)...proste jsem si myslela, ze me nic neprekvapi...no sekla jsem se...

Predevcirem jedu pro malou a na jednech semaforech, kde projizdim denne, je vyhubla zena a miminkem na zadech...ja si myslela, ze mohlo byt tak 6 tydnu stare, maximalne 2 mesice... zebrala tam s hrneckem a nikdo aji nic nedal...ona i dite na primem slunci pri 40-ti stupnich...uplned se mi zvednul zaludek a misto pro Taylu jsem to zamirila do obchodaku a nakoupila 3 tasky potravin...Zadna extravaganza jen cukr, testoviny, ryzi, polivky z pytliku, burakove maslo, 2 bochniky chleba, caj, susene mliko a kase pro miminko, vlhcene ubrousky a prihodila jsem ji tam cokoladu a plechovku coca-coly, aby vubec vydrzela cestu domu...

Kdyz jsem zaparkovala a dala ji to, tak jsem se zeptala jak stary je jeji chlapecek...odpoved??? 6 mesicu!!! Neco tak maleho a podvyziveneho jsem jeste nevidela....

Rekla jsem ji, ze druhy den ji privezu nejake obleceni...

Vzhledem k tomu, ze socilaka neexistuje tak jsem to probrala se Sophie a usnesly jsme se, ze ona nebude z JAR (jeji anglictina byla perfektni), ale ilegalni emigrant (s nejvetsi pravdepodobnosti i vzdelana) nejspise s Malawi a tim padem ani nemuzeme pozadat policii o pomoc, protoze oni je nekdy odvezou do utulku a pod...coz v jejim pripade by neproslo...

A tak jsem jedno takove cenrum zavolala a zeptala se co mam delat...odpoved???? Dat ji jen par kousku obleceni, protoze to jinak budto proda, nebo ji to nekdo ukradne. Se zimnim oblecenim se vubec nezabyvat, dite na 99% nebude v zime zivo...v koncici jakou jsem jim popsala mu nedavaji nadeji na dalsi 2 mesice...Matka i dite s nejvetsi pravdepodobnosti umiraji na aids...

Muzu pomoci...nemuzu:-((( Osobne nemam prostredky ani prostory, abych je vzala domu a poskytla jim zdravotni peci...jedine co mohu udelat, je davat jim jidlo a obleceni, dokud nezemrou...coz zjistim tak, ze uz tam jednoho dne proste nebudou...normalne brecim jak to pisu...

Rozhodla jsem se, ze se ani nebudu ptat na jejich jmena, protoze to uz by me uplne zabilo...mam v aute pytel obleceni po Tayle a budu ji to davat po kouskach dokud tam bude + jidlo...

Vcera jsem koukala na zpravy a UNICEF udelal studii...JAR ma 1.2 milionu aids sirotku (oba rodice zemreli na aids), z toho minimalne 250 000 deti ma aids...a vite kolik z nich je na antviral lecich??? Jenom 12 000!!!! Na bliti!!! A to jsou cisla deti v utulcich...nepocitaji se deti, co proste ziji v kanalech a na ulicich...

Kdyz jsem vcera dala te zene tasku oblecku po Tayle tak jsem ji to jen podala pres okenko, a kdyz jsem jela za nejakou dobu zpatky tak jsem ji videla, jak toho chlapecka oblekla do jednoho z tech oblecku...no rvala jsem az domu...ja uplne videla jak to bodicko mela na sobe Taylinka a vsechny emoce se vratili a ja nechapala, proc si nekdo muze vychutnat materstvi a nekdo musi zebrat, nemocny, umirajici s umirajicim ditetem na zadech...

Jsme priviligovane...my i nase deti neumirame hlady a bez lekarske pece...zapomenute a neviditelne pro spolecnost...

Momentalne se s manzelem denne bavime o adopci...asi si netroufneme na miminko s aids, ale i zdravych sirotku jsou tu statisice... Manzel snad dostane pridano a Tayla pujde za rok do jesli a tak mozna pak...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.