Přidat odpověď
No Alex věř, že u mě bys tedy na návštěvu vpuštěná nebyla, to bych neskousla. Teď jsme se přestěhovali z RD z ciziny a tam je teda taky zvyk se většinou (jak u koho) nezouvat. Funguje to u nich tak, že většinou mají v přízemí dlažbu a když koberec, tak jen u sedačky a pod stolem. Nicméně, když přišli navštívit nás, tak se bez problémů přizpůsobili, pochopili bez vysvětlování. Jednalo se o Maďarsko. Pak jsme tam měli i sousedku Angličanku, která tam jezdila na letní byt a to bylo podobné.
Co mi přijde horší na dohadování jsou řemeslníci. Někteří v pohodě se zují a jdou obhlédnout v bytě co je třeba a pak jsou tací co se klidně projdou po bytě v těch zajebaných botech, to jsem měla málem infarkt, když mi to občas někdo udělal a já to nestihla zaregistrovat včas. Ono totiž mi pak nezbylo nic jiného než jít a vzít kýbl a vytřít půl bytu s plovoucí podlahou, abych tam mohla dítě opět vypustit a ne se koukat na šlápance na té plovoučce.
Jinak nezouvání se přes léto v RD na dlažbě by mi to nevadilo, pokud bych neměla děti co lezou ještě po podlaze. Teď však tady v Praze v bytě ani přes léto bych nedovolila návštěvě vejít bez vyzutí, protože pro mě by to jinak znamenalo následné vytření podlahy.
Předchozí