| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

... - mně připadá neslušné a dpudivé jít v botech z venku (kterými se prošlo blátem, psími výkaly a já nevím čím vším dalším) do bytu, kde jsou částečně koberce (a je jedno jak "kvalitní", zašpiní se tak jako tak!), člověk tam odpočívá, třeba si někdy lehne/sedna i na zem (děti každopádně, často i já/my ;-)),tak by tam mělo být čísto a útulno. Pokud má někdo pocit že utrpí újmu, když nemůže napochodovat do bytu na podpatkách apod., tak si myslím že má určitý problém sám se sebou - a není to na mě, abych to řešila. To jako kdybych trvala na tom že budu v bytě v bundě a čepici, protože mi obojí tak úžasně sluší a to, co mám pod tím, tolik ne... ~a~ Ale tím bych aspoň nikomu nešpinila byt, takže trvat na botách je ještě horší, přijde mi to sobecké!

Žila jsem dlouho v zahraničí, mám část rodiny v Německu, znám lidi z různých zemí, ale přezouvání jsme praktikovali véceméně vždy a všude a většina lidí to bere úplně normálně a vidí v tom smysluplnou věc. Člověk tím dá najevo určitý respekt k majitelům domu/bytu kam přichází.

Ostatně zrovna v Německu se k tomu přiklání čím dál tím víc lidí - zejména ve školách, kde to dlouho nebylo a dětem se pak v zimě potily nohy, když seděly ve třídě v zimních botech ~q~. Navíc se do škol zanáší spousty blátá a špíny, v zimě jsou všude louže od sněhu atd. - tak si konečně spočítali, že to přezouvání jim ušetří náklady na úklid!

No a doma je to přece v podstatě totéž - nenahlížím, proč bych měla furt jen vytírat a snad i desinfikovat byt po každé návštěvě, která si tam napochoduje v botech zvenku?!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.