Přidat odpověď
Možná to bude obsáhlejší sdělení, ale jsem všeho plná a je toho moc. Mám 19 ti letou dceru, nejdříve to byla spokojená holka, hodně dětská až naivní na svůj věk. Bohužel zjišťuji, že si strašně vymýšlí, chytla jsem jí několikrát na nesmyslné lži a i když jí dokážu jasnými důkazy (ale přitom v klidu) že si vymýšlí, dokáže lhát dál a nepřiznat pravdu. Chvilkami si myslím, že tomu možná až věří i ona. Jedna z posledních kapek se projevila dnes, svému otci (jsme rozvedení 15 let, ona se s otcem dříve nestýkala, v posledních cca 3 letech se občas setkají, i já s ním už dokážu komunikovat bez emocí, on má novou rodinu, občas si zatelefonujeme) řekla, že je těhotná. On vylekaný mi to samozřejmě ihned volal, já měla další bezesnou noc. Po dvou dnech dnes přišla domů, já se jí na to přímo zeptala a ona mi potvrdila, že těhotná prý je. Navíc strašně rizikově. Na dotaz jak dlouho mi řekla že asi dva měsíce (otci řekla že měsíc). Nedávno jsem ale našla v jejím pokoji náhodou (nijak její věci neprohledávám, ale potvrzení leželo viditelně na skříňce) zprávu z gynekologie, kde byla 21. prosince a tam se píše, že jí byl proveden ultrazvuk, který těhotenství vyloučil. Jednoduchými počty si spočítám, že pokud opravdu těhotná je, tak určitě ne 2 měsíce. Ten den byla vyšetřena i na ortopedii a chirurgii pro bolesti hlavy a břicha, které uváděla, pustili jí ze školy (což byl asi hlavní důvod proč šla k lékaři). Odpustím si fakt, že jsem jí ten den viděla (byla jsem doma se zápalem plic) a nic jí nebylo, mě bolet tak hrozně hlava a břicho, tak přijdu domů a lehnu, ale ona ne, doma ejchuchu, dobrá nálada a odchod s kamarádkami ven. Naprosto mě vytáčí, že doktoři kvůli tomu, že si vymýšlí skáčou a snaží se najít příčinu jejích obtíží, samozřejmw všechny vyšetření jsou negativní. Ale vrátím se k těhotenství. Je prý vysoce rizikově těhotná, ale telefon na lékaře mi nedá (tudíž netuším kde je ošetřená), těhotenskou průkazku jí nevystavil, žádné potvrzení nedal. Ptala jsem se jí, z jakého důvodu je těhotenství rizikové, tak jí prý lékař sdělil že proto, že je to první těhotenství. Na to jsem jí řekla, že je to nesmysl, tak mi sdělila, že třeba doktora špatně pochopila. Pak mi řekla, že má asi cukrovku, že musí na endokrynologii, přišla na to sama. Přítele se kterým to dítě údajně čeká, tak nemá, prý se rozešli (ani nevím, že by řekla, že s někým chodí), on ale chce aby dítě donosila. Dítě si prý nechá. Já jí bohužel po spoustě lží o kterých jsem se tak za poslední 3 roky přesvědčila nemůžu věřit, řekla jsem jí, že pokud mi přinese potvrzení že těhotná je, tak se jí omluvím za to, že jsem jí nevěřila. Bohužel si myslím, že spíš to dopadne tak, že za třeba dva měsíce řekne, že potratila a budu za to moct já.
Vůbec netuším, proč to dělá, proč takhle lže, je jí 19, takže by už rozum měla mít, nevím jestli je to ještě puberta, nebo prostě pocit být zajímavá, nebo jestli je to nějaká nemoc (nechce se mi napsat úchylka). Jsem z toho zoufalá, budu ráda když mi napíšete Váš názor, třeba mi pomůže. Na různé dotazy budu postupně odpovídat.
Předchozí