Přidat odpověď
Margit, z příspěvku dostáváme 5000. A můžu Ti říct, že mám stále problém ty peníze přijmout. Když maminka umřela, byla jsem ještě na mateřské a v té době jsme nikdy od tatínka nic nebrali, ani na jídlo, protože jsem vždycky navařila oběd a rodina měla pak teplou večeři, tak jsem neviděla problém oddělit porci i pro taťku. Pak mateřská skončila, já se začala shánět po práci,která by se dala časově skloubit s péčí o taťku, bylo mi hloupé říkat taťkovi o peníze. Pak jsem se (povzbuzena hovorem s kamarádkou) rozhodla taťkovi říct, že pokud o něj budeme pečovat, musím mít nějaký příjem, protože by nám peníze chyběly.Taťka nabídl, že mi bude dávat peníze z příspěvku, ale hned poznamenal, že mě ale bude muset využívat víc než dosud. Tak si někdy připadám, když přebírám peníze, že beru zadarmo. Mimo péči o celou domácnost, vaření,2xdenně celkové umytí kvůli již plně nefungující hygieně, rozvážení k doktorům a ještě můžu poděkovat dětem, že se u dědy na noc hodně střídají,mám někdy úkoly typu- nákupy věcí do zásoby. Někdy mi to přijde zbytečné a zvažuju, jak to nějak zjednodušit, třeba společným bydlením.Nebo z toho utéct :-(. Díky manžela mám trošku práce na doma
( firemní faktury a vytváření internetového obchodu ), takže i to pomůže, že to finančně zatím jde. Snad to tak bude i příští rok.
Předchozí