| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ty v podstatě jí to podsouváš - už vidím ty scény.
Zamysli se nad tím - mám doma čtyřleťandu - má ADHD hyperaktiv a byl to pro mě očistec - furt řvala, narozdíl od tvé nevydržela ani u pohádky, minimálně u toho hopsala, kopala nohama, něco trhala.
Děti mlátila, kousala, štípala.
Navíc v noci nespala, odmala furt brečela - ne nebrečela, řvala celý dny. V noci nespala do tří let víc jak dvě hodiny v kuse.
Hroutila jsem se psychicky i fyzicky, do toho jsem nečekaně otěhotněla.

Ale už před tím třetím rokem jsem chování konzultovala s psycholožkou na idnes - je tam dětská, která mi dala pár dobrých rad, které alespoň trošku zlehčili náš dennodenní boj.

A to - pokud je možnost - nech ji vybrat - aspoň ze dvou věcí - jako vezmeš si tričko červené nebo modré...
Pokud něco chce udělat a je to aspoň trochu možné - tak ji to udělat nech. Jako zapnout tv, výtah, otevřít dveře.. atd..
POkud někam jdete a dělá scény a fory při oblíkání - chystej se třeba o půl hodiny dřív, aby ti nevytekli nervy.
Několikrát ji na odchod upzorni, že půjdete za chvíli.

Pokud se chová hezky - třeba posedí u dr, můžeš slíbit (ač nevýchovně - malou sladkost nebo hračku).

Pokud i přes upozorňování předem, dělá při odchodu scény, tak prostě vzít a odnést.

Pokud nedodržuje pravidla v herně, na které se domluvíte - tak taky, vzít a odvézt.

Doma jsem dcerku, když byla vzteklá zavírala do pokoje - zavírala ne zamykala a časem začala tam chodit sama.

Teď byla 10 měsíců na homeo a rybím tuku, začala spát a teď už dva měsíce tukám tukám a je z ní mila hodná princezna, ti co ji znali nepoznávají a ti co ji neznali nepoznají že je hyperaktiv adhd.
Už se postupně propracováváme i k soustředěným činnostem - jako kreslení, modelování, lepení .. atd..

Jinak u nás ta diagnoza měla za důsledek to, že jsem si hlavně uvědomila, že neselhávám já, ale ona si prostě nemůže pomoct.. a taky jsem si uvědomila, že do jí zatím nechci žádný psychofarmaka dávat a že to chci zkusit jinak.

Jinak polevit ze zaběhlého se jí nesmí pořád, jinak je vykolejená jak turbovlak a nesnesitelná... a nesmí se nechat přetáhnout, to je pak taky děs, pak už ty emoce opravdu zase nekontroluje.

Nejsem dr, ale řekla bych, že tvoje holčička ADHD nebude, když vydrží koukat na pohádku - jen je silná osobnost, což osobně do života vidím spíš jako výhodu a na tobě je ji správně usměrnit.Ale s láskou a respektem¨

Jestli je jak ta naše, tak to na prdel je ještě jak když ji nabiješ, takže naše na zadek fakt nedostává.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.