Trošku teologie, jestli nevadí - když na to přišla řeč: Co je to hřích? Pamatuji si, jak jsme se učili v sobotní školce jako děti: Hřích to je jako netrefit cíl, znamená to jít svou vlastní cestou a být tak oddělen od Boha.
Hřích je přestoupení zákona, píše Jan. A já jsem dospěla ke zjištění, že pokud mám tu možnost (fyzicky, psychicky, sociálně, materiálně atd atd
, tak nejsprávnější řešení je dítě učit doma. Protože ve škole se porušuje první přikázání, druhé přikázání, třetí přikázání, čtvrté, páté, šesté atd atd atd. Takže pokud mohu, tak učím dítě doma. Pokud tuto možnost nemám, Bůh bude mé dítě provádět školou, i když je plná nesprávných věcí. To se týká naprosto všeho. I pobytu u nás doma
A shrnu to slovy - kdo chce, hledá způsoby; kdo nechce hledá důvody. Takže takové to rýpání při zobecňování, jestli je hřích posílat děti do školy atd, je nanejvýš nevhodné až trapné.
Helčo, srovnávání.... proto se nediv, když napíšu, jestli ROny probírá takovou či onakou učebnici - jde jen o popis, co ho baví, tak probírá hlouběji. Moji kluci jsou třeba tak nízcí, že nevím nevím, jestli není ROny menší než některý předškolák