Přidat odpověď
Nečetla jsem pořádně reakce,ale jak znám Rodinu,tak tady tu zakladatelku vytahaj za uši,protože tady platí,čím víc dětí,tím líp,bez ohledu na situaci.
Pravdou je,že má tchýně,co je učitelka v 1.třídě, mi říkala, že zná dv+ takové rodiny (5 a 6 dětí) a ani v jednom případě to moc nedělalo dobrotu.Přitom obě ty rodiny na tom jsou paradoxně materiálně dost slušně-tatínkové mjí dobrý plat.Přesto děti jsou občas bez svačiny, často se suchým rohlíkem, když si prý jedna holčička přinesla na svačinu mandarinku, pořád jí to celá šťastná vykládala.Tchýně říkala, že peníze mají a oba rodiče se moc snaží,ale často prostě nezvládají, maminka je utahaná a moc nestíhá. Když měli dvě tři děti, chodily do skauta, teď ta nejstarší někam sama jezdí zbytek je doma (teď je řeč o té jedné rodin+)
Taky říkala, že ty děti mají sestupnou tendenci-první byly strašně chytré, rodiče se jim věnovali.Ty poslední jsou podprůměr-některé děti jsou bezproblémové, ale některé potřebují větší péči a jak jí nemají, je to vidět.
Dřív se sice rodilo hodně dětí,ale kontinuálně, začalo se v 18ti skončilo ve 40,tak ty starší děti se už pak staraly o ty mladší, navíc spolu žilo víc generací. Dnešní model rodiny :táta maká, máma je doma sice taky víc dětí umožňuje,ale podle mě je to záhul.
A to upozorňuju, že tchýně je velká milovnice dětí,sama měla tři,aleě
Předchozí