Přidat odpověď
Na téma hledání práce mám celkem dost zkušeností, bohužel negativních. Ačkoli jsem vždy odpovídala jen na inzeráty, kde jsem splňovala předpoklady (vzdělání, znalost práce s počítačem, jazyk, praxe na určité pozici), většinou se nikdo neozval a když, tak s tím, "že do užšího kola byla dána přednost uchazečům, kteří lépe splňovali požadavky". Netuším, jak se toto z pouhého životopisu, kde mám vše podle požadavků, dá vykoumat. Tipla bych, že jeden handicap je ročník narození (1966), další pak praxe ve Státní správě. Dělala jsem pro mezinárodní projekt na MZV, setkala jsem se s názorem, že když jsem z té státní správy, to asi nebudu zvyklá moc makat. Já si zase říkám, že o zaměstnavatele, který má tento názor, případně se ani neumí ozvat, není co stát.
Čtyřikrát jsem práci přes internet sehnala, třikrát jsem měla smůlu na pěkné hajzlíky.
Taky nevím, jak úspěšně shánět práci, když člověk nemá známé, je mu 45 let a na pracovním trhu je práce nedostatek. V současné době práci mám, je to ten čtvrtý pokus, jenže to byla veliká náhoda a kus štěstí... A člověk je pořád tak nějak ve střehu, kdy to někde kiksne.
Předchozí