Přidat odpověď
Magie je široký pojem, ale pokud někdo chce začít s magií naturalis, doporučovala bych knihy od Scotta Cunninghama. Byl to sice Wiccan, ale jeho Magické rostliny, nebo Magie v domácnosti jsou pro začátečníky opravdu dobré, návodné, nedělají z magie zbytečné mystérium, ale kladou důraz na přirozený přístup. Na druhé straně, pro ty, které by o magii měly zbytečné iluze, jakkoli Cunningham praktikoval imho dost bezpečně, zemřel poměrně mladý na rakovinu.
A ještě jedna věc... cokoli lidé prohlašují, fakt je, že Češi jsou národ, který magii bere dost vážně. Ověřila jsem si to nedávno, kdy jsem podnikla věc z magického hlediska velmi tradiční a nechala jsem se přemluvit k věštění na tržišti (kdepak, žádný skanzen, prostě nákupní centrum). Za osm hodin si nechalo věštit přes sto lidí, neplodné páry, rozvádějící se, rozvenené, čerstvě zamilovaní, lidé s nemocnými dětmi... řekla bych, že sednout si na trh před pěti sty lety, nebyly by tam pravda rozvedené, a vdov by bylo víc, ale otázky pořád stejné. Každopádně to bylo velmi zajímavé a taky hodně vyčerpávající, zvlášť ty rozvody.
Předchozí