Přidat odpověď
Co mám zkušenost, tak všechny nemocnice se snaží ubytovat matku s novorozencem na jendom pokoji. Je jasné, že ne vždycky to vyjde, ale snaží se. Dnes už většina dětských odd. má samostatné pokoje pro matky s dětmi, přednost mají kojící matky. Přístrojů na fototerapii je víc, já mám v oblibě Bilibed - tedy postýlku, která září léčebným světlem přímo pod miminkem, zabírá velmi málo místa, snadno se s ní manipuluje a nezáří po celém pokoji jako FT světlo, kterí svítí na dítko zvrchu. S takovým přístrojem není ani těžké manipulovat, je snadné ho kamkoliv dle potřeby přenášet a stěhovat na pokoj, který je zrovna volný.
Na našem odd. máme spec. pokoj určený pro děti na FT, je oddělen od zbytku dětského odd., právě kvůli riziku nákazy od infekčních pacientů, kteří na dětském samozřejmě jsou. Vejdou se tam dvě maminky s dětmi, je-li jich výjimečně víc nebo je tento pokoj již obsazen, dají se maminky jinam.
POkud bych byla postavena před volbu nechat dítě samotné a být někde na ubytovně, tak bych se s tím nesmířila a zajistila si místo jinde, kde pokoj mají.
Zrovna minulý týden jsem takto překládala většího kojence do sousední nemocnice, vzhledem k chřipkové epidemii bylo u nás plno, rodiče si sehnali místo jinde a já byla ráda, že matka nesedí u postýlky, ale že jinde bude mít vlastní pokoj. Všechno jde, když se chce.Problém bývá v tom, zda se chce (a to na straně matky i zdravotníků)
Předchozí