Přidat odpověď
Hm, já bych Ti mohla vyprávět, jak banální a léčitelné onemocnění jsou třeba neštovice - způsobily mi totiž v 6 letech zánět mozkových blan. Do té doby jsem byla proočkovaná proti všemu, proti čemu se v té době očkovalo, přesto jsem byla zdravá a témě jsem neznala ATB. Po neštovicích a zánětu se moje nemocnost zhoršila natolik, že jsem musela dvakrát do ozdravovny a doteď jsem více nemocná než mí vrstevníci. Léčili mě růstovými hormony - kvůli tomu jsem začala růst tak překotně, že se mi nstíhaly dostatečně vyvíjet plíce a rozvinulo s eu mě astma. Navíc mi předvídali výšku přes dva metry a proto mě růst brzdili - opět hormonálně (a že jsem v těch 11 dostávala poměrně koňské dávky hormonů). Můžu být ráda, že jsem neskončila na vozíčku, slepá, hluchá....Mamka se po mé poslední kontrole složila s únavovým syndromem, protože pohled na mě, jak postupně přestávám chodit, sedět, mluvit byl fakt děsivý plus stres z toho, jaké následky mohu mít. A to ani nemluvím, jak trnula strachy, když neštovice dostal brácha.
Takže, dle mého je zhruba stejné riziko, že dítě dostane sice "banální" nemoc ale s šílenou komplikací jako že bude mít silnou rekaci po očkování......Ono bohužel to onemocnění často neznamená jen to samotné, leckdy "banální" onemocnění, ale i ty komplikace, které jsou ve výsledku pěkně hrozivé.
P.S. Je mi líto všech maminek, jejichž děti jsou po očkování postižené, či to nepřežily. Je mi jich opravdu moc líto. Bohužel spadaly do stejného malého procenta rizika, jako já se zánětem mozkových blan jakožto komplikace planých neštovic
Předchozí