| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawllo, já osobně odpovím ráda, protože mě mrzí, že se to tady na rodině ohledně domácích porodů tolik hrotí, jak ze strany odpůrců, tak i příznivců.
Jen je to těžká otázka ~;)
Nicméně, když nad tím uvažuji, tak z důvodů pro domácí porod byl nejdůležitější přístup k miminku, že mi jej nikdo neodnese, nikdo jej nebude stresovat dle mého zbytečně a že budeme moct nerušeně navázat vztah, taky to, že miminko přijde do rodiny tak nějak automaticky, ne až po několika dnech v porodnici.
A důvody pro porod samotný zas zejména klid na sebe sama a na porodní proces, nikdo mi do toho nekecá, nikdo mi nic nenutí, nevnucuje medikaci, zásahy do porodu, nepřemlouvá manžela, aby mi domluvil, a tak dále.
Navíc si myslím, že je porod dost intimní záležitost, a tu intimnost prostě nemocnice neposkytne.
V porodnici bych rodila v případě, že by tam byla možná domluva jednak, aby do porodu nikdo nešťoural, pokud to není akutně třeba, abych třeba rodila v nějakém pokoji a občas může přijít asistentka nebo lékař se optat, jak to pokračuje. ~j~ A druhak pokud by byla možnost ambuporodu, tudíž odchod třeba dvě hodiny po porodu domů. Jinak kdyby byla možnost porodního domu, tak to by se mi líbilo víc.
Obhajovat svoje důvody nebudu, nepovažuji to za podstatné.
Po domácím porodu jsem si vždy nejvíc užila ten klid, že jsem doma a můžu si vše dělat podle sebe. Nejvíc mě vždy popuzovaly řeči, proč nerodím v porodnici, že bych si tam aspoň pár dnů odpočinula. ~t~ Pro mě to není prostředí, kde bych mohla relaxovat a užívat si nového stavu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.