A vazne to tak je? Opravdu se porodnice nesnazi rodickam vstrict? Nejsou to nejake starsi informace? Ja jsem rodila na Bulovce (pred 6 lety), ta nema moc dobrou povest, nebyla jsem zadna VIP pacietka a pripadalo mi vsechno presne tak, jak si predstavuju, ze by se ke me meli chovat s respektem.
Na vsecho se me ptali, at jsem odpovedela cokoliv, tak se nezatvarili nijak a moji volbu splnili (chcete oholit - ano, chcete klistyr - ne, chcete dite u sebe nebo se chcete vyspat?, chcete jit do sprchy, chcete manzela u porodu, chcete nadstandart?... a dalsi veci). Jedine, co jsem nechtela a co je mozna mohlo nejak prekvapit bylo, ze jsem nechtela miminko po porodu na bricho. Uz pred porodem jsem si vypestovala nakou hruzou predstavu, ze az ho tam daji (nejak jsem si neuvedomila, ze to tehobricho asi splaskne), tak ze urcite spadne a ja ho neudrzim, jak bude cele opatlane a kluzke
. Takze jsem hned, jakmile Adamek vyklouznul zacala kricet, ze nechci dite na bricho. Nehnuli ani brvou, zamotali ho do nejake plenky a dali do naruce a jeste ho celou dobu pridrzovali. Ani na vterinu ho nikam neodnesli, detska dr. se na nej podivala rovnou na sale, coz trvalo asi 5 minuta bylo.
A stejne je Bulovka popisovana jako pomalu dum hruzy. Nerikam, ze tem povestem o ni neverim, ale je mi divne, ze ja mam uplne jinou zkusennost a to jsem se o i nijak nezasazovala.