Přidat odpověď
Doma, když je někdo nemocný, snažíme se, pokud to jde, aby nespal a přes den nebyl v místnosti s ostatními - má tak klid na odpočinek a ostatní nejsou tak ohrožení nákazou (vím, že to riziko není eliminované), nosí se mu tam jídlo, čaje, čtení atp., koupelnu, záchod máme nadále samozřejmě společnou.
Věřím, že to tak je, když to píšeš, ale nepřijde mi rozumné ve větších kolektivech (myslím dětské domovy, ústavy soc. péče, dětské tábory, domovy důchodců, školky atp.), aby se zde někdo, kdo je akutně nemocný nakažlivou chorobou, pohyboval mezi zdravými jedinci, bála bych se rozšíření nemoci na větší část kolektivu, zvlášť když zřejmě není dost dobře možné zajistit dostatečné dodržování hygieny, viz to, co jsi psala o ručnících a nádobí. Zejména u průjmů je takové šíření a zpětná infekce již uzdravených v takovém kolektivu hodně nepříjemná a vleklá. Jak píšu, překvapilo mě to, myslela jsem si, že v takovém zařízení budou fungovat podobná hygienická a epidemiologická opatření jako na letních táborech.
Předchozí