Přidat odpověď
cheyenne (IP adresa 88.101.133.227)
•
"Jinak je tomu u jiných druhů porušení pracovní kázně, máme 5 kategorií, z nichž 3 zakládají možnost dát výpověď zaměstnavatelem. Jedná se o méně závažné porušení (ale třeba opakované) kdy musí zaměstnavatel nejprv doručit vytýkací dopis, pokud dojde k dalšímu proušení, tak dopis s výstrahou (upozornění nam možnost dát výpověď) a až pak výpověď. Jsou tam lhůty, takže jeden vytýkací dopis rok starý jako by nebyl"
Tak jo, to si asi pletu, to zvlášť hrubé porušení (opilost a pod) a hrubé porušení...to přiznávám. Dlouho jsem do paragrafů nekoukala. Ael píšeš o 5ti kategoriích, z nichž 3 dávají možnost zaměstnavateli dát výpověd zaměstnanci... které tři to jsou? Myslím konkrétně příklady... A u všech těchto musí zaslat dopis? Prostě se jen chci dopídit konkrétních důvodů, pro které toto může zaměstnavatel udělat a příp. pokud je zaměstnanec skutečně nevinný (tedy je to jen vykonstruované), jak se může bránit? Je jasné, že když mám špatné svědomí, tak se moc ani nebráním, ale když vím o co jde...co dělat? Nebo říct tak jo, napište mi to do zápočtu, já se obrátím ...někam, nevím právě kam se může člověk obrátit, a bránit se? Někde jsem zahlédla zmínku o Ispektorátu práce...co aleoni řeší, a co vyřeší?
Předchozí