| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jo, tak záleží, co si představuješ pod pojmem nejde, nepřesně jsem se vyjádřila, myslím tím, že mu nejde na výbornou. To vůbec nemusí znamenat, že na gymnázium nemá, může z matiky nebo z češtiny pak na gymplu prolejzat třeba na trojku a nakonec tu maturitu taky dá.

Může být člověk technicky založený a čeština jít tak trochu mimo něj. Nemá pak právo vystudovat VŠ, i když by byl třeba ve fyzice nebo architektuře opravdu odborník?
Nebo naopak někdo se trápí celou školu s matikou a pak je z něho vynikající právník. To by bylo hodně blbý, kdyby se nedostal na obor, který ho maximálně zajímá a je v něm výborný, jen proto, že mu nejde nějaká matematika.

Jako jasně, takové dítě nemusí nutně projít 8-letým gymnáziem, může zkusit až čtyřleté, kde ale s matematikou nebo češtinou může narazit stejně. (Můj strejda záměrně studoval v zahraničí, protože přes češtinu nebyl schopen se překousat školským systémem - a dostudoval a v praxi je úspěšný.)

Jinak já jsem velkým příznivcem matematiky i češtiny, tohle jsou jen příklady, myslím, že některým věcem se klade přílišný důraz, že ta realita je někde kousek jinde.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.