Ahojky. Danul to je mě líto, ale určitě to zvládnete, zvládli jste toho již tolik a naslochátka určitě pomůžou, držím palečky.
U nás řeč taky není nic moc, pořád mě hrozně udivují dětičky, které jsou stejně staré jako Matěj. Jak krásně mluví. Matěj se sice v poslední době docela rozmluvil, ale spousta slovíček mu rozumíme jen doma
zkouší dávat slova i do vět, ale zatím moc neskloňuje a spojí tak tři slova. Tak jsem zvědavá.
např. chci papat hranolky, říká - chceš papat holky
McDonald je stejně zhouba, Matěj z auta neomylně vidí všechny mcdonaldovský obloučky v dosahu jednoho kilometru i dále a pak nás počastuje půlhodinovou vyděračskou taktikou, kdo z koho. Je pravda, že jedemeli někam dál tak je dostane, protože by to s ním nešlo vydržet a manžel by ho po nějaké době vynesl v zubech
Jinak jsme začli chodit do jesliček na 2 - 3 hodiny bez rodičů. Matěj je z toho strašně nadšený, ale učitelka si s ním užije, chudák. Matěj je tak nadšený, že lítá jak splašený a nekouká na ostatní dětičky, či-li se z něj stává buldozer, který smete všechny okolo. Nepřála bych vám ty pohledy ostatních matek. Ale já s tím bohužel nic nenadělám, vysvětlji a vysvětluji, zastavuji. A jak říká učitelka, musí si zvyknout a trochu ztratit to svoje nadšení. Tak jsem zvědavá, je fakt, že se chová jinak v kolektivu než ostatní vzorné dětičky, tak mám docela strach, co z toho zase bude.