Přidat odpověď
Máme tři televize, u dvou ze tří počítačů ještě druhý monitor jen na pouštění pořadů přes net nebo filmů, ale nic z toho není u dětí v pokojích ani v ložnici.
Na televizi se koukám ráda, na všech osmi programech, které mám k dispozici, si dokážu najít, co mě baví nebo zajímá, také podle nálady...potřebuju občas dělat i něco, co vůbec není smysluplné a zavání totálním flákáním. Nebaví mě život, v němž se dře na 200 % jen proto, aby si člověk dokázal, že se nefláká že produkuje nějaké hodnoty a že pořád dělá něco, co má smysl...
Podle mě má smysl i odpočívat a pro mě je příjemnější odpočinek pořad v TV, který je tak jednoduchý, že se nad ničím nemusím zamýšlet, než třeba návštěva kina.
Nesnesu televizi jako zvukovou kulisu, zapínám ji proto, že se na něco chci dívat a to něco potom sleduju.
Umím koukat na TV, i když u toho nic nedělám, ale umím si televizí zpříjemnit i jinak pro mě nepříjemné domácí práce. A žehlení u televize si přímo vychutnávám...
Naše děti mají čas na televizi večer na Animáčka a o občas o víkendech, ale když řeknu, že nechají bednu vypnutou, tak s tím problém nemají, znají a mají hromadu jiných zábav.
My jsme herní rodina, takže televize slouží i k herním konzolím, děti hrají spolu i s námi, a v takovou chvíli nevidím rozdíl mezi tím, když si s nima zahraju Prší nebo Člověče, nezlob se u stolu, nebo když si dáme frisbee golf, basket, baseball nebo kuželky na wiičku....
Televize je pro mě důležitá i jako zdroj informací. Nebaví mě se po informacích pídit na netu nebo v novinách, raději informace poslouchám než čtu, a pohyblivý obrázek je pro mě zajímavější než statická fotografie.
Vydržím bez televize i několik týdnů (a počítám v to i PC, prostě bez koukání na cokoliv), ale ráda se k ní vracím, je to součást mého domova...
Předchozí